Bartın pumpum çorbası nasıl yapılır?
Hazırlanışı: Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyu ve mısır unu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. Kızaran etleri tavada 2-3 dakika kavurun. Kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyip karıştırın. … Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. … Pumpum çorbasını Köpoğlu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Pum pum hangi yöreye aittir?
Pum-Pum çorbası, ait olduğu yörenin harikası, Bartın yöresine ait bir çorbadır.
Pumpum çorbası nereye aittir?
Pumpum çorbası Bartın’ın yöresel lezzetlerinden biridir. Mısır unu ile hazırlanan bu çorbaya bazı yörelerde nişasta eklenerek de hazırlanır.
Pıt pıt çorbası hangi yöreye ait?
Pıtpıt Çorbası – Şanlıurfa Belediyesi.
Pum pum çorbası nerede yenir?
Bartın’a özgü yemekler arasında Pum-Pum Çorbası, Amasra Salatası, Çap Köfte, Yumurtalı İsbut, Kabak Burma, Pirinç Mantısı, Tavuklu Köy Böreği, Gıcır, Zırva, Halişka, Deli Çocuk Türbanı, Amasra Pidesi ve Kırk Katlı Hamur gibi birçok lezzet yer almaktadır. Pum-Pum Çorbası şehrin en lezzetli çorbalarından biridir.
Dımbıl çorbası nedir?
Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.
Haluçka çorbası nedir?
İçine küçük parçalara kesilmiş tavuk veya kaz eti eklenir. Ayrı bir kapta aharat, biber ve salça kavrularak eklenir ve haluçka çorbası servise hazır hale getirilir. Aynı çorbaya Acuk Acuk Ekşisi de eklenir ve içine yağ eklenir. Buna ekşi haluçka çorbası da denir.
Helle çorbası nasıl yapılır?
Hafif çorba – Amasya 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. 5 su bardağı soğuk su eklenir. Başka bir kasede bir çay bardağı bol su ile haşlanmış pirinç hazırlanan roux’a eklenir. Kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Servis edilirken üzerine karabiber serpilir.
Saray çorbası nedir?
Saray çorbası, adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı mutfağından bir çorbadır. Bu tavuk ve baharat çorbasının büyük bir adı vardır ancak aslında yapımı oldukça kolaydır. Bu lezzetli çorbayı evinizde bulunan malzemeleri kullanarak fazla çaba harcamadan sofranızda servis edebilirsiniz.
Pırtike çorbası nereye ait?
Dünya Lezzetleri | Siirt’te en sevdiğim tariflerden biri #PırtikeÇorbası #Dünya Lezzetleri #Siirt #Afiyet Olsun #Yemek #Tarif #Tarifler #mükemmellezzetler…
Ecevit çorbası nasıl yapılır?
Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyin ve pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler yavaş yavaş pişmiş pirince eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.
Yüksük çorbası hangi şehrin?
Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbası un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubundan oluşur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.
Dul avrat çorbası nerenin?
Dul Çorbası (Adana yöresinden)29 Ocak 2018
Ovmaç çorbası hangi yöreye ait?
Malzemeler: 1 çay bardağı Ovmaç (Sadece Bolu yöresinde bulunan Ovmaç, yumurta ve unun yoğrulması, rendelenmesi ve kurutulmasıyla oluşur.)
ŞAŞTIM aşısı hangi yöreye ait?
ŞAŞTIM AŞI KAYSERİ BÖLGESİNDEN ALINTISI Malzemeler 350 gram taze asma yaprağı 250 gram kuşbaşı dana eti 3 adet soğan 4 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek Yarım su bardağı pilavlık bulgur Yeterince sıcak su Tuz, karabiber, kırmızı biber Yapılışı * Tencereye yağı koyup etleri ve…
Peskütan çorbası nasıl yapılır?
Geceden ıslatılan yarma buğday ve mercimek sabah haşlanır. İçine kemikli birkaç kıyma tanesi konur. Peskütan soğuk suyla karıştırılıp ayran kıvamına getirilir. (Peskütan yoğurdun kaynatılmasıyla hazırlanır.) Soğuk suyla hazırlanan peskütan, istenilen miktarda su ve tuz eklenerek haşlanır.
Bartının ne yemeği meşhur?
Bartın’ın önemli yöresel yemekleri arasında yer alan pirinçli mantı, çulha çorbası, yumurtalı isbut, kabak burma ve amasra salatası, yöreye özgü pişirme teknikleriyle günümüzde de yapılmaya devam edilen yemeklerdir.
Andaloz çorbası nedir?
Andaloz çorbası için mutfaktayız, mevsim domateslerine ihtiyaç duymadan, salçayla kolayca yapabileceğiniz, içinizi ısıtacak bir pirinç çorbası tarifi. İçerisindeki pirinç taneleri sayesinde her kaşığında sizi doyuracak, domates salçalı, besleyici bir kış çorbası.
Kızılcık çorbası nasıl pişirilir?
Kızılcık tarhanası çorbası nasıl yapılır: İnce doğranmış soğanları bir tencerede yağda kavurun, ardından biber salçası, domates salçası ve dört bardak sıcak su ekleyin ve pişirin. Tarhanayı kaynar suya ekleyin ve sürekli karıştırın. Düşük ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.