İçeriğe geç

Köy Yolları Nereye Şikayet Edilir

Köy sorunları nereye şikayet edilir?

Alo 174 hattı 7/24 hizmet vermektedir. Şikayetlerinizi Alo174 Whatsapp hattından (0 501 174 0 174) iletebilir, Alo 174 hattını arayarak, .tr adresine mail atarak veya Alo174 mobil uygulaması veya web adresi üzerinden canlı destek kullanarak iletebilirsiniz.

Köy yolları nereye bağlı?

Turistik yolların yapımı ve bakımı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan sağlanan fonlarla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Köy yolları illerin özel idari müdürlüklerinin sorumluluğundadır, orman yolları Orman Bakanlığı’nın sorumluluğundadır ve şehir içi yollar belediyelerin sorumluluğundadır.

Yol işgali nereye şikayet edilir?

Sokak işgali hakkında nereye şikayette bulunulur? Sokak işgali durumunda, şikayet Başsavcılığa veya kolluk kuvvetlerine yapılabilir. Ayrıca, şikayet mahkemeye, valiliğe veya kaymakamlığa yapılırsa, şikayet Başsavcılığa iletilir.

Köy merası işgali nereye şikayet edilir?

Mera işgali nereye bildirilir? Bu bağlamda, merada yararlanan herhangi bir köy ve kentsel nüfus, 3091 sayılı Taşınmaz Mülkiyetine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında valiliklere ve kaymakamlıklara şikâyette bulunabilir.

Yol şikayeti nereye yapılır?

Alo 159, Türkiye karayolları ağında yer alan otoyol, devlet yolu ve il yollarında seyahat eden sürücülerin, yolculuk sırasında veya öncesinde kullanacakları yol güzergahı ile ilgili her türlü soru ve sorunlarına ilişkin bilgi ve yardım aldıkları bir hat.

184 şikayet edince ne olur?

İhbarı alan tütün ekibi derhal belirtilen adrese giderek ihbarı yerinde kontrol eder. Denetleme ekibi bir ihlal tespit ederse gerekli önlemler alınır ve denetim görüntüleri ve raporları sistem üzerinden merkez ofise gönderilir.

Köy yolu karayolu mudur?

OTOYOL ÖRNEKLERİ Ayrıca, kamunun kullandığı tüm yollar otoyol tanımına dahildir; köy, orman, dağ, tarla ve yayla yolları da otoyoldur. Otoyolun sınırı, kamulaştırılan, kamuya terk edilen ve tahsis edilen otoyollardaki özel mülkün bulunduğu sınır çizgisine kadar uzanır.

Köy yolu kaç metre olur?

Gelecekteki trafikte öngörülemeyen artışları önlemek için boşluk genişliğini geniş tutmak faydalı olacaktır. Bu, ihtiyaç halinde yeni şeritlerin vb. eklenmesine olanak sağlayacaktır. Düzenlemeler daha basit olacaktır. Birinci sınıf yollar için 60 m, ikinci sınıf yollar için 40 m ve tali yollar için 15-20 m genişlik normal kabul edilebilir.

Köylerde yolu kim yapar?

Köy Kanunu hükümlerine göre, yolun geçeceği arazinin temini Köy Muhtarlar Kurulu’nun sorumluluğundadır. Bu nedenle köy yolunun geçeceği arazi, gerekli etütler esas alınarak idare tarafından belirlenir; Köy Muhtarlar Kurulu tarafından temin edilmeli ve idareye teslim edilmelidir. Ancak bundan sonra yolun yapımına başlanır.

Yol işgali cezası ne kadar?

5326 sayılı İdari Suçlar Kanunu’nun 38. maddesine göre 92 TL para cezası verilecek. Yetkililer, denetimlerin aralıksız devam edeceğini ve uygulamayı ihlal eden şirketlerin lisanslarının üçüncü kez iptal edilebileceğini belirtti.

181 e ne şikayet edilir?

Vatandaşlar, çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atıklarla ilgili şikayet ve bildirimlerini Alo 181’e iletebiliyor.

Köy merasına ev yapılır mı?

4342 sayılı Otlatma Kanunu, mera, yaylak ve kışlakların tahsis amacı dışında kullanılmasını ve meralarda yapı yapılmasını yasaklamaktadır.

Köy meraları hangi kuruma aittir?

Madde 4 – Mera, otlak ve kışlakların kullanılması hakkı bir veya birden fazla köy veya belediyeye aittir. Bu yerler Devletin hüküm ve tasarrufu altındadır.

Muhtar köy Merasını satabilir mi?

Madde 25 – Mera, mera ve kışlık otlaklardan elde edilen fazla ürünler, çobanlık işletme birliklerinin kararıyla satılabilir. Bu satıştan elde edilen gelir, köy sandığına veya belediye bütçesinde mera geliştirme amacıyla ayrı bir hesaba kaydedilir ve amacı dışında kullanılamaz.

Köy merasına ahır yapılır mı?

3- 442 sayılı Köy Kanununda öngörülenler dışında kalan meralarda konut, ahır ve benzeri yapılar yapılamaz ve mandıra, suluk, baraka ve amacına uygun geçici barınak ve ağıllar Valinin onayı alınarak İmar Kanunu hükümlerine göre yapılır.

Köyde kaçak yapı ihbarı nereye yapılır?

Kaçak ve izinsiz yapılar ALO 181 hattı aracılığıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, belediyeye, İl Özel İdaresi’ne ve CİMER’e bildirilebiliyor.

Zabıtaya hangi konularda şikayet edilir?

Kaçak yapılaşma, seyyar satıcı şikâyetleri, kaçak istihdam, ruhsatsız işyerleri, sağlık, fırın, kaçak et, trafik, temizlik, başıboş hayvanlar, bozuk yol, hafriyat dökümü, ruhsatsız kazılar, çevre kanunlarına aykırılık, gürültü kirliliği, ilan, reklam ve benzeri konulardaki izinsiz şikâyetler…

Belediyeye hangi şikayetler yapılır?

Vatandaşlar, çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atıklarla ilgili şikayet ve bildirimlerini Alo 181’e iletebiliyor.

Çevreye verilen rahatsızlık nereye şikayet edilir?

Çevre kirliliğine ilişkin her türlü şikâyet ve sorularınızı; Bakanlığımızın 0532 0101 181 numaralı çevre ihbar hattına 📍konum, 🤳🏼fotoğraf veya video göndererek iletebilirsiniz.

Tavsiyeli Bağlantılar: Padişahların Hanımlarına Ne Denir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir