2024’te olta balıkçılığı yasak mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu tüm denizlerimizde 15 Nisan 2024’te sona erdi. Sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla 15 Nisan – 1 Eylül tarihleri arasında su ürünleri avcılığı yasaklanacaktır.
Çapari nerelerde kullanılır?
Çapa tekniği genellikle küçük ve orta boy balıkları avlamak için tercih edilen etkili bir yöntemdir. Bu tekniğin en çok kullanıldığı balık türleri arasında sardalya, istavrit, çipura, levrek, kefal ve barbunya gibi deniz balıkları bulunur.
Serpme kullanmak yasak mı?
Avlanma sahasında her türlü ağın (kanatlı ağ, gergili ağ, sürüklemeli ağ, çevirmeli ağ, yayma ağ ve benzeri) bulundurulması ve kullanılması yasaktır; ancak besleme solungaç ağları hariçtir.
Parakete serbest mi?
Snap/slam ve drop olta, birden fazla iğnesi olan yemler, parakete, sualtı silahları, zıpkın, mızrak ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır.
Limanda olta ile balık tutmak yasak mı?
Liman işletme sahaları ve rıhtımlarda; Araç dışında beklemek, aracı yıkamak, uyumak, yemek pişirmek, oturmak ve balık tutmak yasaktır.
Oltayla balık tutma yasağı var mı?
1 Eylül 2023’te başlayan 2023-2024 balıkçılık sezonu bugün sona erdi. Denizde avlanma yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için geçerlidir. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaftır. Balıkçılık sezonu sona erdi.
Çapari ile ne yakalanır?
İstavrit avında en etkili yöntem çapadır. Çapari, gövdenin etrafına sıralanmış 10, 15 veya 20 zincirden oluşan bir settir.
Çapari iğnesi kaç numaradır?
Stoker (iğne no. 8)
Çapari kurşunu kaç gramdır?
75 gram Seyahat Mermisi :: Çapari Av. 75 gram Gezer mermisi. Balık tutarken yemlerimizi ve olta takımlarımızı suya batırmak için yüzen mermiler kullanırız.
Serpme ile balık avlamanın cezası ne kadardır?
Amatör balıkçılık (olta balıkçılığı) sadece üreme sezonu dışında serbesttir. Paraşüt, yaylı ağ ve solungaç ağı gibi avlanma ekipmanlarının kullanımı yasaktır ve 500 ila 5000 TL arasında değişen idari para cezaları uygulanacaktır.
Bir kişi en fazla kaç olta atabilir?
Doğayı korumak ve sürdürülebilirliği sağlamak için amatör balıkçıların kullandığı olta ve iğne sayısı sınırlandırılmıştır. Amatör bir balıkçı en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Denizde kullanılacak olta takımlarındaki iğne sayısı çapalar hariç 6’yı geçmemelidir.
Gece zıpkınla balık avı neden yasak?
Adnan Ayaz, zıpkın ve ışıkla avlanmanın balık popülasyonları üzerinde olumsuz etkisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. kontrollerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Dr. Adnan Ayaz, gece dalışı avcılığının kanunen yasak olduğunu belirtti.
Paragat yasal mı?
Ayrıca, ticari balıkçılığı düzenleyen 3/1 sayılı Tebliğin 15 inci maddesinin 4 üncü fıkrası ile 20 nci maddesinin (c) bendinde, uzun olta ile kalkan balığı avcılığının yasak olduğu hükme bağlanmıştır.
Tırıvırı neden yasak?
TİRİVİRİ; Olta misinasıyla atılabilen, misinanın ucuna takılan ve çeşitli büyüklükteki balık ağı parçalarından meydana gelen, yapılış şekilleri itibariyle kolayca kopabilen ve yıllarca suda kalabilen, bu özelliğinden dolayı doğadaki canlı yaşamı için büyük tehlike oluşturduğundan kullanımı kesinlikle yasak olan olta misinalarıdır.
Balık av yasagi 2024 ne zaman?
Yeni sezonda palamutun bol miktarda yakalanacağına inanan balıkçılar, balık sezonunun ne zaman başlayacağını beklemeye devam ediyor. 1 Eylül 2024’te kaldırılacak olan balık avlama yasağı, 15 Nisan 2025’te sona erecek. 15 Nisan’dan sonra büyük tekneler, gırgır tekneleri veya trol tekneleri kullanılarak denizlerde balık avlanmasına artık izin verilmeyecek.
Olta ile balık tutmak ne zaman serbest?
15 Nisan’da yürürlüğe girecek denizlerdeki av yasağının, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol tekneleri) de kapsayacağını vurgulayan Yumaklı, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf tutulduğunu ve avcılığa devam edebileceklerini belirtti.
Tatlı su olta balıkçılığı yasak mı?
15 Aralık – 31 Mart tarihleri arasında tüm iç sularda balıkçılık yasaktır.
Olta balıkçılığı sezonu ne zaman başlıyor?
Ocak, Şubat, Mart: Kış aylarında hamsi, mezgit, barbunya, istavrit ve kefal gibi balıklar tutulabilir. Nisan, Mayıs, Haziran: İlkbahar aylarında çipura, levrek, kefal, sardalya ve turik gibi balıklar tutulabilir. Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında palamut, ton balığı, çipura, levrek, orkinos ve lüfer gibi balıklar tutulabilir.
Olta balıkçılığı belgesi zorunlu mu?
Bu belgeyi almanız veya av sırasında yanınızda bulundurmanız zorunlu değildir.