İçeriğe geç

Kahır Hangi Dilde

Kahır Türkçe mi?

Kahır kelimesi sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Bu kelime dilimize Arapçadan gelmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre kahır kelimesi, mahvetmek, yıkmak, bir sorundan dolayı derin üzüntü duymak anlamına gelir.

Destur hangi dilden?

Osmanlı Kamu Hukuku Kanunu, Düstur veya Destur olarak da bilinir, Osmanlı İmparatorluğu’ndaki bir dizi yasanın adıdır. Osmanlı Türkçesindeki adı, bir dizi yasa anlamına gelen Farsça “Destur” kelimesinden gelir.

Dragon hangi dilde ne demek?

Dragon kelimesinin İngilizce yazımı “dragon”dur. Bu kelime Yunanca “drakon” kelimesinden türemiştir. Türkçe anlamı “universe”dir. Dragon, destansı metinlerde ve sözlü hikayelerde, efsanelerde ve şarkılarda karşımıza çıkar.

Kaim hangi dilde?

Kâim (Arapça: القائم, Qāʾim) kelimesi şu anlamlara gelebilir: Kâim veya beklenen Mehdi.

Kahır kökü nedir?

kahır – İngilizce sözlük. Arapça ḳhr kökünden gelen ve “hüküm, güç, şiddet, tiranlık” anlamına gelen ḳahr قَهْر kelimesinden alıntıdır.

Kahır Allah ne demek?

Sözlükte, “fethetmek, üstün gelmek, zorla istediğini yapmak” anlamına gelen kahr kökünden gelen ve “yenilmez, güç ve hakimiyet sahibi tek kişi” anlamına gelen abartıyı ifade eden bir sıfattır.

Duman Türkçe kökenli mi?

Duman – Nisanyan Sözlüğü. Eski Türkçe tuman “sis, bulut” kelimesinden türemiştir. Bu kelime, Eski Türkçe tun- “kapatmak, hava bulutlu hale gelir” fiilinden, Eski Türkçe +(g)An ekiyle türemiştir.

Dikkat Türkçe kökenli mi?

Dikkat – Nisanyan Sözlük. Arapça diḳḳa(t) دقّة kelimesinden bir alıntıdır, dḳḳ kökünden gelir ve “incelik, ince olmak, rafine olmak, ayrıntılı olmak, titiz olmak, titiz olmak” anlamına gelir.

Düşman kelimesi hangi dilden gelir?

Düşman kelimesi Farsça kökenlidir. Avesta’daki dusmānah (kötü düşünen) kelimesinden gelir. Dus – “kötü, bozuk” biçiminden türemiştir. Türkçe eşanlamlısı ise yağ kelimesidir.

Ejderha Türkçe mi?

Ejderha – Nisanyan Sözlüğü. Farsça ajdahāk اژدهاک veya ajdahā اژدها “efsanevi yılan kral, İran mitolojisinde ejderha” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime Orta Farsça aji-dahāk “yılan kral, dahak” kelimesinden türemiştir.

Eski Türkçede ejderha ne demek?

Efsanevi bir yaratık olan ejderha (Türkçe: Evreğen), genellikle güçlü ve büyük bir kertenkele veya büyülü veya ruhsal güçlere ve özelliklere sahip başka bir sürüngen olarak tasvir edilir ve tanımlanır. Ayrıca genellikle ağızlarından ateş püskürttükleri söylenir.

Ejderha dili nedir?

Ejderha dili, ejderhalar tarafından kullanılan kadim bir dildir. Ejderha dilinde yazılmış yazılar, antik zindanlardaki duvarlarda ve lahitlerde bulunabilir.

Kerhen hangi dilde?

İsteksiz kelimesi istemsiz anlamına gelir. Arapça kerh kelimesinden gelir ve “iğrenmek” anlamına gelir. “Kerhen” kelimesi istemsizce kabul edilen eylemler için kullanılır.

Çetin hangi dilde?

Kırgız hart, Kazak fentin “sert, güçlü”. Ancak bu kelime Orta Türkçe döneminden Çağatay ve Kıpçak metinlerinde görünmüyor.

Kays ismi hangi dilde?

Qays, Mudar grubundan ayrılan bir Arap kabile grubudur. Aynı zamanda Arapça kökenli bir erkek ismidir.

Kahır nasıl yazılır TDK?

Benzer şekilde, doğru yazım “übernehmen” yerine “übernehmen” ve “verachten” yerine “zerstören” olurdu. Ünlü türevleri olan ifadelere bir örnek “to vergeben” yerine “to pardon”dur. Son yanlış yazılan kelime “cover up”tır.

Çünkü Türkçe mi?

Kelimenin kökeni Farsça dilinden gelmektedir.

Kahhir ne demek?

Kahhir 313 veya Kahhir F313 (Farsça: قاهر-۳۱۳‎), İran Havacılık Endüstrileri Örgütü tarafından geliştirilen İran yapımı bir gizli savaş uçağıdır. Uçak, İran’ın üçüncü yerli savaş uçağıdır.

Kahırlanmak ne demek TDK?

(< kederlenmek + lan-mak) Üzüntü ve sıkıntı içinde olmak, yas tutmak, kendini yiyip bitirmek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir